1kg ayam tanpa tulang (dipotong)
10g biji jagung muda
3 biji lobak merah (dipotong memanjang)
10 biji cili kering (dipotong 2 dan digoreng)
100g kacang gajus
1/2 kg kubis bunga (dipotong kecil)
Bahan Sos:
4 ulas bawang merah besar (dipotong dadu)
3 ulas bawang putih (dipotong nipis)
20g pes tomyam
3 sudu besar sos tomato
sedikit gula
sedikit serbuk ayam
Cara Membuat:
- Gaul ayam yang telah dipotong dengan sedikit tepung jagung kemudian goreng sekejap.
- Tumis bawang, jagung, lobak merah dan bunga kubis dan masukkan kesemua bahan sos serta masukkan ayam yang telah digoreng tadi.
- Masukkan perasa dan kacang gajus serta cili kering yang telah digoreng.
- Hidangkan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan